close
Generale

Zeci de Naufragii gasitela pe fundul Marii Negre

Naufragiu gasit pe fundul marii negre

Un ROV care a fost implementat pentru a colecta date legate de schimbările nivelului mării negre, au făcut o descoperire arheologică uriașă.

Credit: Rodrigo Pacheco Ruiz / FEE – Expediție și Fundația Educație
Cercetatorii au cartografiere peisaje antice scufundate în apele bulgare ale Mării Negre s-au dat peste un cimitir naufragiu cu zeci de vase perfect conservate din otomane și perioadele bizantine.

Condus de Universitatea din Centrul Southampton pentru Maritim Arheologie și finanțat de către organizația de caritate Fundația Expedition și Educație (FEE), Proiectul de la Marea Neagră maritimă Arheologie a fost realizarea unui studiu pentru a înțelege cum și atunci când nivelul apei a crescut în Marea Neagră în urma ultima Ice Age.

Cercetatorii au dat peste o colecție spectaculoasă de 41 de epave în timp ce degresare pe fundul mării, cu unele dintre cele mai avansate sisteme de supraveghere subacvatică, inclusiv un revoluționar comandă de la distanță Vehicle (ROV), care a stabilit noi recorduri pentru ambele adâncime (5,905 picioare) și viteză susținută (peste 6 noduri).

“Epave sunt un bonus complet”, Jon Adams, director fondator al Universității din Southampton Centrului pentru Arheologie maritimă și investigator de principiu cu privire la proiect, a declarat într-o declarație.

“Acestea sunt păstrate surprinzător, datorită condițiilor anoxice (absența oxigenului) din Marea Neagră sub 150 de metri (492 picioare)”, a adăugat el.

Toate navele s-au scufundat departe pe mare, probabil din cauza furtunilor și a mări brute.

Epave furnizează noi informații cu privire la traficul maritim din Marea Neagră lui. Acestea includ o navă medievală niciodată înainte de văzut atât de completă, și o navă din perioada otomană cu colaci de frânghie încă agățat de lemn sculptate.

“Am fost capabil de a captura unele imagini uimitoare, fără a deranja fundul mării”, a spus Adams.

Pentru a face acest lucru, echipa a folosit fotogrametrie. Tehnica se bazeaza pe software-ul care calculează pozițiile 3-D de milioane de puncte în spațiu – în acest caz, de la mii de fotografii.

Rezultatul este un model de vas redat și acoperit cu culorile și textura de fotografii, care produc cea mai precisă reprezentare.

“Suntem acum printre cele mai bune exponenți ai acestei metodologii practică și modele cu siguranță, nimeni nu a atins de completitudinea pe epave la aceste adâncimi”, a spus Adams.

Iata cateva imagini spectaculoase ale epavelelor:

Naufragiu gasit pe fundul marii negre
Naufragiu gasit pe fundul marii negre

Compilată folosind fotografii extrem de înaltă rezoluție luate de camerele de pe ROV, acest model fotogrammetrie reprezintă prima și cea mai completă imagine a unui tip de navă medievală care a fost cunoscut anterior doar din câteva descoperiri arheologice fragmentare.

naufragiu marea neagra

Epava bizantin a fost descoperit de 311 de picioare sub suprafața. Imaginea prezinta ROV care trece pe deasupra navei pentru a aduna date 3D.

Epava fundul mari negre

Acesta este un detaliu al pupa unui naufragiu otoman descoperit la 900 de picioare sub apă. Echea sculptate se află de stâlpul pupa și cârmei. Conservarea uimitoare a materialelor organice este prezentată de bobina de frânghie încă agățat de lemnul.

Leave a Response